top of page

     Певно, немає такого українця, який би не чув про славнозвісний Сорочинський ярмарок. І кожен прагне відвідати це дійство, в якому поєднались торгівля і мистецтво, сучасність і давнина, автентичні ремесла і найновіші технології. За  один раз  всього ярмарку не обійти, не роздивитися, тому і виникає бажання приїхати сюди і наступного року.
     16 серпня 2012 року делегація працівників культури та аматорів сцени побували на Сорочинському ярмарку.

     Цього дня кегичани виявилися єдиними представниками  Харківської області в культурній програмі ярмарку. Вокальний ансамбль Районного будинку культури «Соколи» вразив присутніх своїм виступом. Та й ніде правди діти – готувалися до цього виступу старанно – підбирали репертуар, компонували його  за допомогою діалогів  у єдине ціле і відшліфовували на численних репетиціях. В результаті – нашим «Соколам»  вручили диплом за активну участь та грамоту за І місце у Фестивалі народної творчості на Національному Сорочинському ярмарку 2012 року. Серед інших колективів з Росії, з різних куточків України, які виступали на сценах ярмарку  наші артисти зуміли привернути до себе увагу, зацікавити оригінальною манерою і майстерністю виконання пісень. Вісім чоловічих голосів гучно сповістили Сорочинці, що не лише на Полтавщині, батьківщині Гоголя, а й у нас на Кегичівщині, де в свій час гостював  Микола Васильович, збереглася народна культура і любов до пісні. Можливо, комусь здається, що народна пісня – це вже вчорашній день, та художній керівник гурту «Соколи» Юрій Волошин з цим не погоджується. А однодумці – Сергій Панченко, Руслан Лисенко, Павло Поплавко, Леонід Волошин, Володимир Данько, Микола Коржаков та Павло Кочка щиро підтримують його. Разом вони зводять міцні мости між фольклорним надбанням нашого народу і сучасниками.  
     У 2013 році
«Соколи» достойно виступили на фольклорному фестивалі весняно-зимового календаря «Святовид», який відбувся в рамках  обласного свята «Масляна на Коропових хуторах» (Зміївський район). В результаті – гурт «Соколи» був нагороджений дипломом лауреата даного фестивалю.

        Приємно, що виступ саме  нашого колективу  згуртував публіку біля сцени і додав бадьорого настрою всім присутнім. До того ж, далеко не всім колективам районів випала честь виступати на головній сцені  та ще й у фіналі фольклорного фестивалю.

Вокальний ансамбль "Соколи"

bottom of page