top of page

Роботи майстринь народної творчості.

Коношко Г.Г.

Художній розпис, витинанка

 

Тесленко Н.В.

Вишивка хрестиком

Ганночка С. В
Вишивка бісером

 

Соколка О. М.
Лялька-мотанка

 

    Пахомова А. В.  
Лялька-мотанка

 

Запоріжченко Л.І. 

В’язання гачком

 

Рушники

   Лялька-мотанка – українська народна лялька, символ жіночої мудрості, родинний оберіг. Вона приходить у наш світ у якомусь образі, створюється з певною ціллю. Її виготовляли із різними побажаннями, наділяли різними символічними значеннями: на щасливу долю, сприяння потаємним бажанням, гармонії людини з природою, на успіх і здоров’я, на добро і злагоду. І обов’язково, ці обереги несуть у собі позитивну енергетику.

  На Кегичівщині  таким видом мистецтва захоплюються майстрині Олена Соколка та Альона Пахомова. Олена Соколка, бібліотекар читального залу Кегичівської центральної районної бібліотеки, являється керівником групи користувачів «Краєзнавці», сформованою в рамках програми «Бібліоміст». Членами даної групи є користувачі Кегичівської ЦРБ та майстри нашого краю, серед яких і Альона Пахомова.

  Яскраві і цікаві роботи майстринь неодноразово були представлені на виставках районного і обласного рівня, зокрема на виставці «Місто майстрів» на Великому Слобожанському ярмарку та етнофестивалі «Печенізьке поле». Цього року лялькам-мотанкам наших авторок випала честь ще й відвідати обласну виставку «Витоки» у Харківському ООМЦКМ. Відрадним є те, що наші майстрині-учасниці від Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва одержали дипломи за участь у цій виставці.

Лялька-мотанка –

берегиня роду

Пугач М.М.
Художній розпис
Голопьорова О.В.
Прикраси ручної роботи в техніці канзаші
Стороженко С.І.
Вишивка хрестиком
Масальська С.В.
Вишивка хрестиком, традиційне жіноче вбрання 

 

Піскун А.М.
Художнє оздоблення ікон

 

Зінченко В.М.
Вишивка хрестиком 

 

Воржеїнова Н.І.
Вишивка гладдю 

 

Муха О.В.
Вироби з кераміки

Топалова О.О.

Ляльки

Насєдкіна В.М.

ляльки-мотанки

bottom of page