top of page

Від громадянина України до громадянина Землі

27.06.2019

    28 червня Україна відзначає державне свято – День Конституції України. Конституція 1996 року стала важливим етапом не лише в українському державотворенні та законотворчості, а й  у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою. 

   Напередодні державного свята 27 червня у читальному залі Кегичівської центральної районної бібліотеки працівники бібліотеки провели інтернет-екскурсію «Від громадянина України до громадянина Землі». Чергове засідання правового клубу «Феміда» було присвячене вивченню історії держави і права, державної символіки. Метою заходу  було ознайомлення всіх присутніх із важливими етапами історичного розвитку України на шляху до її становлення, як конституційної держави та значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу. 

   На зустріч було запрошено заступника відділу «Кегичівське бюро правової допомоги» Дибу Т.О., спеціаліста Кегичівського РВ ДРАЦС ГТУЮ у Харківській області Бречко Ю.О. та головного спеціаліста МВДВС по Кегичівському і Сахновщинському районах Мусієнко Є.А.

    Наша Україна така велика, красива, багата на хороших людей, має багатовікові традиції. Нам слід вивчати її історію, знати сучасне і бути його активними творцями. Кожен із нас може зробити свій внесок у становлення Української держави!

bottom of page