top of page
21.06.2019

Пройдуть роки, десятки років…

Цього ніколи не забути!..

Був літній день, червневий день погожий,

Був ясен світ, і мирний труд спокійний,

І от біда – нечувана, страшна,

Ввірвався зойк розпачливий – війна!

 

   78 років віддаляють нас від страшної дати – 22 червня 1941 року – дня початку Великої Вітчизняної війни – найтрагічнішої війни в історії цивілізації.

    41-й… Гіркі шляхи відступу. Згарище на місці сіл, чорні руїни там, де зовсім недавно вирувало щасливе життя.

   41-й... Рік небаченої людської мужності. Безприкладна повість людської стійкості. До останньої кулі, до останнього подиху.

   22 червня, як День Великої Скорботи, навіки залишиться в нашій пам’яті … Цього дня ми сумуємо, молимося та віримо.  Віддаємо данину пам’яті тим, хто не повернувся з війни, сивочолим ветеранам, які здолали німецьку навалу, вдовам та  дітям війни.

   З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні  біля пам’ятного знаку на честь земляків, які зібрали кошти в період 1943-1944 рр. на будівництво 10-х бомбардувальників ескадрильї «Кегичівський колгоспник» відбувся мітинг-реквієм «Пройдуть роки, десятки років… Цього ніколи не забути!...».

   Голова Кегичівської районної державної адміністрації  Роман Анатолійович Гончаров, голова Кегичівської районної ради  Лариса Вікторівна Стефанюк та тимчасово виконуюча обов’язки голови Кегичівської селищної ради Наталія Анатоліївна Лагоржевська  разом Із громадськістю  взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку.

   Всі учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Завершилась церемонія урочистою піснею «Перемога!» у виконанні солістки Кегичівського РБК Юлії Лимар.

bottom of page