top of page

09.07.2019

ОЙ  НА  ІВАНА, ОЙ  НА  КУПАЛА

                                                             В давні часи у предків наших,

                                                             Коли сонце Богом величали,

                                                             Родилось прекрасне свято

                                                            Яке Купалом люди  всі назвали…

 

    Влітку українці відзначають загадкове магічне свято Івана Купала, що прийшло до нас з глибини віків і до тепер традиційно із року в рік святкується в усіх куточка України.

    6 липня 2019 року в селищі Слобожанське біля мальовничої водойми відбулося обрядове дійство «Ой на Івана, ой на Купала». Захід підготували і провели учні та викладачі (Миколаєнко О.Ю., Дорохова А.Г., Муха О.В.) Слобожанської дитячої музичної школи (директор Резнік Н.С.) за підтримки голови Слобожанської селищної ради Ромаська М.М., Краєзнавчого музею та Слобожанського ДНЗ.

    Розпочалося свято надзвичайно яскравим традиційним обрядом плетіння вінків із різнотрав’я та конкурсом на кращий віночок. Театралізований виступ та акторська гра учнів школи не залишили байдужими жителів селища. Чарівні дівчата водили хороводи та водили танок, музиканти грали, усі разом українські народні пісні співали. Надзвичайно мелодійним був виступ вокального колективу «Надвечір'я» (керівник Бухтіяров В.О.). Яскравим моментом купальського дійства стало символічне багаття.

    На заході вітали Іванів – від малих до дорослих. Розважальна програма дійства підготувала для всіх присутніх безліч різноманітних ігор та конкурсів. Всі учасники отримали призи та солодощі. Кожен охочий міг зробити тематичний аквагрим у виконанні художника Мухи О.В.

    Завершилося купальське свято щастя, радості, юності, кохання, води та вогню запальною дискотекою.

bottom of page