top of page

      Фольклорний ансамбль «Кегичівські піснярки» був створений в  1998 році.
  Художній керівник ансамблю - Терех Олена Олегівна.  Акомпаніатор Перцевий Іван Олександрович.
    До складу гурту входять жінки різного віку та різних професій та уподобань:
Халіберда Марфа Михайлівна,
Соловей Галина Андріївна,
Сердюкова Єлизавета  Іванівна,
Кущій  Надія Андріївна,
Колісник Любов Андріївна,
Перцева Людмила Олександрівна,
Драгущенко Валентина Іванівна,
Луценко Ніна Луківна,
Іваненко Людмила Василівна,
Кірякіна Ірина Анатоліївна,

Конова Людмила Адамівна.
  Фольклорний гурт «Кегичівські піснярки» є окрасою Кегичівського району, а також постійними  учасниками обласних та районних заходів.
    В вересні 2009 року  колектив брав участь на обласному етнофестивалі «Співочі тераси» в с.Городнє Краснокутського району. Після фестивалю гурт було запрошено до м.Києва на зйомки програми «ФОЛЬК-music» на Першому Національному  каналі.
   В липні 2010 року брали участь в обласному пісенно-обрядовому фестивалі «Сьогодні Івана, а завтра Купала» в с.Сковородинівка Золочівського району.
  В серпні 2010 року взяли участь на Національному Сорочинському ярмарку, де у фестивалі народної творчості  посіли ІІІ місце. В серпні 2011 року колектив взяв участь у конкурсній програмі фестивалю народної творчості Національного Сорочинського ярмарку, де посів ІІ місце.
  В березні 2011 року фольклорний гурт представив Кегичівський район на ХІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної творчості «Барвистий  віночок» й отримав Гран-прі.
   У вересні 2011 року фольклорний гурт брав участь в обласному етнофестивалі «Печенізьке поле» та Великому Слобожанському ярмарку.
   У Всеукраїнському фольклорному дійстві «Яремче єднає Україну»  в м.Яремче Івано-Франківської області, який проходив з  31 липня по 01 серпня 2011 року де святкувалася 224 річниця Дня міста колектив представляв Харківську область й був відзначений подякою міського голови м.Яремче за високе мистецтво і неабияке творче натхнення, яке продемонстрували учасники аматорського гурту.
     Жодне районне свято  Кегичівщини не обходиться без участі колективу «Кегичівських піснярок».

Фольклорний ансамбль "Кегичівські піснярки"

bottom of page